Зам.-председател на ПГ на ДПС от ДПС Хамид Хамид потвърди, че на заседание на ЦОБ на ДПС и Парламентарната група от Движението ще решат как да гласуваме в пленарна зала относно предложения кабинет на ГЕРБ-ПП.  казва Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС.

Ето какво посочи той в интервю за "Стандарт"

- Г-н Хамид, в интервю за БНТ казахте, че ДПС ще гласува против кабинета „Денков”. Ваше мнение ли е това?

- Разбира се, че е мое лично мнение. Ръководството на ДПС все още няма решение. То ще бъде взето, след като вторият мандат бъде отчетен пред президента Румен Радев и видим официалния състав на правителството с ротационни премиери акад. Николай Денков и Мария Габриел.

Решението ни ще бъде взето след дебати от колективния ръководен орган на партията. Във вторник имаме заседание на ЦОБ на ДПС заедно с Парламентарната група на движението. Тогава ще се формира позицията на ДПС.

- Вие казахте, че ДПС ще участва в разговори за промени в конституцията, свързани със съдебната система. Какво предстои?

- Да, ще участваме в разговори за конституционна реформа. Това е наша позиция повече от две години. Знаете, че ние, ДПС, единствени изготвихме и внесохме в Народното събрание проект за промени в Конституцията за провеждане на дълбока реформа, която да направи съдебната система ефективно работеща и наистина независима. Раздадохме проекта на парламентарните групи. Сега се надяваме той да стане база за общ проект за конституционна реформа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук