Сестрата на убития културист Николай – Милена Димова разкри пикантни подробности за брака на брат ѝ с Анита Мейзер. Тя
- Г-жо Димова, днес (б.р. вчера) съдът реши да остави Анита Мейзер в ареста. На влизане в залата тя каза, че всичко е „подкупено“ от вас. Как ще го коментирате?
- Нека да го докаже това нейно твърдение. Да, аз съм общински съветник и според ЗМСМА аз съм представител на местната власт и по никакъв начин немога да повлияя на съдебната система. Мейзер ме напада на лична основа. Мярката беше при закрити врати, ние отидохме доста хора-приятели, близки, роднини, но заседанието се гледа при закрити врати. На обжалването на предната мярка Желева се обърна към мен и каза „Миленка, намери ме имам какво да ти разкажа“, но не сме комуникирали по никакъв повод до момента с нея.
Мейзер даде интервю по телевизията. Там плака много, иска прошка, искрена ли беше според вас?
Не й вярвам, защото дори в интервюто лъжеше. От 14 август м.г. - датата на убийството на Ники, до момента смени множество версии. Постоянно си променя мнението, реагира по абсолютно неадекватен начин. За мен тя не е уравновесен човек, който никога не говори истината. Противоречи си дори като дава показания и интервюта. Постоянно лъже във всичко.

- За какво важно е излъгала?
- В последното предаване при Карбовски излъга като я питаха за експеримента. За мен въобще не е имало никакъв експеримент. Двамата с Ники вечерта преди убийството бяха с мен и майка до 23,20 ч.Николай споделяше абсолютно всичко с нас, беше много по-близък с мен и с майка ми, отколкото с нея, не е споделял, че има желание да направи такъв експеримент. С Анита са от 3 г. фактически разделени и не живеят заедно. Аз дори се чудех защо като си дойдоха в България, той реши да отиде при нея.

- Николай и Анита от колко време са се познавали?
- Те сключиха брак на 1.1.2011 г. на Хавай, но аз документ не съм виждала. Преди 3 г. тя като си дойде в България инсценира отвличането си. Тогава си поръча статии, че Николай я е отвлякъл и щял да иска откуп, което се оказа лъжа. Мейзер е била в Истанбул при сестра си. После помоли Николай да отиде да я прибере от Турция, вече след този случай той реши да се разделят. Ники се прибра в Америка и от 3 г. е живееше с едно момче в самостоятелна къща.
Николай споделял ли ви е защо е решил да се ожени за Анита?
Те се запознаха по фейсбук, след което си писаха известно време. През лятото на 2010 г. тя дойде в България, след което брат ми ме запозна с нея . Скандална е, много се различаваме като мислене, ние сме по-консервативно семейство. Но след като Ники взе решение, не се възпротивихме. Първоначално той отиде в САЩ и можеше да пребивава 6 месеца, затова се наложи още първите дни на януари 2011 г. да сключат брак, за да може да пребивава там на това основание.

- Да разбирам, че бракът им е бил почти фиктивен?
- Да, почти фиктивен е най-точно казано. Тя му помогна да започне работа в тази компания за лимузини, която е една от най-големите в Лас Вегас, след което той стана рекламно лице, много бързо израсна в йерархията, като в последните години возеше най-богатите клиенти и му даваха най-хубавите коли.
Кога настъпи разрива в отношенията между двамата, кога се скараха?
Аз 2011 г. също взех виза и отидох на гости. Ваканцията мина добре, пътувахме, мисля, че бяха в нормални отношения. Но брат ми беше подтиснат. През цялото време Анита демонстрираше, че изкарва парите, че е нещо повече и той е зависим от нея. След като той започна работа, бързо се адаптира към средата, фирмата, колегите. Вече 2012 г. тя постоянно правеше скандали всеки ден. Правеше сцени на ревност коя клиентка возел, натякваше му как му е помогнала и как трябва да й е длъжен цял живот. Постоянно го заплашваше, че ще отиде и ще обяви брака за недействителен, а него ще го екстрадират в България. Всичките му колеги знаеха, че ще се развеждат.

- Пред вас разказвала ли е Анита за другите си мъже, които са починали?
- Разпитвала съм, но не е споделяла. Имам информация от други мои приятели. Тя през цялото време правеше демонстрации и ползваше брат ми да си прави пиар, като публикуваше снимки с него, демонстрираше че има млад и хубав съпруг, който много добре изглежда. Тя е човек, който обича да е под обектива на камерите, дори със скандали. Дори в момента си прави ПР със смъртта на Николай.

- Според вас каква е причината за убийството?
- Тя трябваше да каже каква е причината, прокуратурата не разследва мотива за смъртта. Те вкараха обвинителния акт, който е изцяло изготвен по версията на подсъдимата Желева. Никой не проведе разследване. Николай никога не е комуникирал с хора от Панама и Колумбия, показват го разпечатките на телефона му. Не виждам за какво да го прави и според вас кой би платил за видео заснето в домашни условия? Той се беше устроил във Вегас и беше толкова щастлив това лято като се върна. Беше си купил джип, има си къща, изкарваше много добри приходи. Анита твърди, че имало стагнация и недостиг на работа в компанията, което не отговаря на истината.

- Възможно ли е мотивът за убийството да е финансов или пък ревност?
- Възможно е – ревност и пари. Но защо не попитаха Анита, с колко пари се е върнал той от Америка. Ники си продаде бизнеса в Коста Рика и е казал на приятели в щатите, че тръгва с голяма сума, не знам конретно колко е, но е голяма. Отделно липсват всички карти от портфейла му. Вижда се от снимките по досъдебното производство, че портфейла е празен, а вътре е само американската му шофьорска книжка и нищо друго.

- Какви други разминавания ви направиха впечатление?
- Тя твърди, че е сложила свинските опашки на тъмно и затова липсвал запис. Нали е експеримент, къде е този запис, защо е на тъмно. Николай е професионален спортист, тренирал е в щатите и ММА, няма как да се съгласи с по две свински опашки на врата и на краката, да му даде да го снима и то при домашни условия и в отсътвието на мединско лице, това няма как да стане. Освен това той нямаше никакво доверие на Анита. Споделяше ми, че никога не й е вярвал. Казваше ни, че иска да създаде нормално семейство, да има деца и да се разведе с нея. Той вече беше взел зелена карта и нямаше проблем да се разведе. Тя нямаше какво да му направи, но губеше контрола върху него.

- Появи се версия, че е възможно трети човек да е участвал в убийството, защото Николай има наранявания в областта на кръста, все едно някой го е затискал. Вие какво мислите?
- Да, аз също си мисля, че има трети човек. Мейзер твърди, че е изключила камерите на блока през деня, а след това ги пуска в 3 ч. след полунощ, след като се обажда на полицията. Първите записи са от полицаите като влизат в кооперацията.

- Излиза, че липсва точно момента на влизането, убийството и излизането на Мейзер?
- Да, именно. А до нейния апартамент не може да се качиш без чип. С Ники си тръгнаха от къщи в 23,20 ч. Имат 15 минути до тях, след което се изкачват за около 5 минути. Мейзер обяснява как са се върнали и в 00,00 ч. Ники вече е бил починал, това няма как да стане за толкова кбързо. В 00,40 ч. вече е била в близкия магазин, щастлива, изхвърлила е свинските опашки от пакета и там си създава алиби, уж да купува цигари.

- Може ли да се направи всичко това без предварителна подготовка?
- Абсолютно не може. Освен това първият екип патолози са си направили отвод и не са искали да подпишат медицинската експертиза. В мотивите им пише защо са се оттеглили. След това се прехвърля да се прави експертизата в Плевен. Питам защо, след като във Варна има и друг екип, който може да направи експертизата.

- Ще искате ли на втора инстанция нова медицинска експертиза?
- Да, разбира се, това е задължително. Дори когато е направен следствения експеримент 2-3 дни след убийството с манекен, който е с размерите и килограмите на Николай, Мейзер не е могла да постави свинката опашка, дори не е могла да събори манекена от масата. А трупа на Ники е бил на метър и половина от масажната маса. Това е много странно. Защо не е звъннала на 112, защо не се е обадила на нас, като е видяла, че умира? Тя е виждала и не е реагирала по никакъв начин.
Съдът не пусна вчера Мейзер с мотива, че има американски паспорт и може да избяга. Появи се информация, че има два US-документа, това вярно ли е?
Да, вярно е, така излиза. Защото този паспорт, който го представиха по делото при обжалването на първата мярка, се прие и приложи по делото, но след това беше направена справка с амриканското посолство, от която е видно, че Желева притежава американски паспорт с друг номер.

- Майка ви как е, как приема цялата ситуация?
- Много й е мъчно и загубата за нея е огромна и непреодолима. Затова казвам, че няма как да й дадем прошка. Тук говорим за едно жестоко убийство, няма никакъв експеримент. Николай е бил жестоко убит, това е цялата истина.

Източник: "Телеграф"