13-годишният Ангел А. от Симитли, който сряза двата си крака с моторен трион, е опериран по спешност в благоевградската болница от лекарски екип начело с д-р Николай Пиринчиев, съобщава struma.bg.
 
„Момчето е с дълбоки порезно-контузни наранявания и на двете бедра, на лявото бедро острието се е забило до костта, кракът е срязан над коляното, засегнати са мускулатурата и сухожилието”, каза д-р Пиринчиев. Той поясни, че дясното бедро е порязано по средата, има засегната мускулатура, по чудо не е срязана артерията, острието е преминало на 2 см от нея.
 
„Провеждаме интензивно лечение за овладяване на сериозните наранявания, детето е контактно, раздвижва се”, уточни д-р Пиринчиев.
 
Близките на пострадалото дете са информирани веднага след приемането му в ортопедия на МБАЛ – Благоевград.
 
Сигнал за тежкия инцидент с 13-годишното момче, е подаден завчера във Второ РУП – Благоевград от болницата. След предприетите действия от служителите на реда е установено, че момчето е извършвало дейност в симитлийското село Полена. То е било при местния жител Иван Шопов, помагал му да режат дърва във вилата му в местността Валевицата. По същото време с пострадалия ученик имало още един негов приятел.
 
По случая работят служители на ОД на МВР – Благоевград, снемат се обяснения от свидетелите на инцидента, изясняват се обстоятелствата, довели до тежкото нараняване на ученика.