15-годишен младеж от Шумен е задържан, след като катастрофирал с краден автомобил в светофар при опит да избегне полицейска проверка, съобщават от полицията.

Около 00.55 часа на 25 септември на бул. „Славянски“ близо до пл. „Кристал“ в Шумен полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоп палка на водач на кола с шуменска регистрация.  

Водачът не спрял, а ускорил скоростта.  Автомобилът бил последван от екип на „Пътна полиция“. На близкото кръстовище  водачът се блъснал в светофара. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият.

Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им - водачът, 15-годишен шуменец, спътничката му -13-годишна от Шумен.

Двамата са прегледани в МБАЛ - Шумен, не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният бил задържан за срок до 24 часа в РУ - Шумен, след като станало ясно, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. „Петър Берон“ в града.

Кражбата била заявена от 56-годишната му собственичката. След произшествието освен по автомобила са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство.