7-годишният син на бизнесмена от петричкото село Самуилово Стоян Трайков е бил нападнат от улично куче, което за щастие не е успяло да го нарани. Това сподели един от крупните инвеститори в район Подгорие с апел към институциите да овладеят положението в родното му село от нашествието на бездомните кучета, които са заплаха за местното население, предаде struma.bg.

БЛИЦ припомня, че само преди дни - на 29 януари, агресивен питбул нападна и убил дете в пазарджишкото село Мокрище.

„Детето се е отървало единствено с уплаха, но вероятно ще помни дълго преживения ужас от нападението“, коментира баща му. Същото куче, което е собственост на възрастен мъж от селото, е нападнало преди една година и баща му. От него е проплакала и стоматоложката, която след пряк сблъсък с пуснатото да обикаля улиците на село Самуилово куче се страхува да стига до работното си място, алармира още бизнесменът. Тя е подала до управника Кирил Стоянов две жалби срещу собственика на кучето, които се очаква да бъдат внесени за разглеждане в ОбА – Петрич.

„Аз съм търпелив човек и крайно толерантен. Но при повторно нападение над човек от семейството ми от същия този пес няма да стоя безучастен”, категоричен бе предприемачът, който вчера бе до общината за последни уточнения по пускането на линия в ново предприятие за производство на пелети.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се разбра, че и цяло село в Благоевградско живее в голям кошмар заради бездомните кучета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!