Кола е изгоряла на АМ „Тракия“, съобщават очевидци. Инцидентът е станал на около 290 км. в посока София, като се е образувало километрично задръстване. В същото време други шофьори алармират за верижна катастрофа на 100 км. в посока столицата.

"Тежка верижна катастрофа на АМ Тракия на 100км посока София. Има една загинала жена. Карайте внимателно!", написа млада дама във Фейсбук групата "Катастрофи в София", като сподели и ужасяваща снимка от мястото на инцидента.

 

Снимка: Катастрофи в София

 

На 17.04.2023 г. около 12,40 ч., на АМ „Тракия“, км. 100 е възникнало ПТП между 5 автомобила. По първоначални данни са пострадали три лица, които са контактни. Движението се осъществява в аварийна лента. Регулира се от екипи на „Пътна полиция“. На място са екипи на пожарната и Спешна помощ. Изпратена е дежурна група на РУ – Пазарджик за извършване на оглед, уточниха от полицията в Пазарджик.

 

Снимки: bTV

Както БЛИЦ писа започна голямото пътуване в последния от почивните дни за Великден. Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Очакван интензивен трафик още в преди обедните часове затруднява движението по път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград.

Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", както и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево". Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Още по-интензивно движение се очаква в следобедните часове на деня. 

Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна.

Същевременно продължава да тече и специализираната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и шофьори, управляващи след употреба на алкохол и наркотици. От полицията съобщават още, че най-честото нарушение е превишаването на максимално допустимата скорост. 

 

Снимки от инцидента със запалена кола на 290 км.  / Трибюн

 

 

Временно движението при км 100 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента поради ПТП. Ограничава се движението в активната и изпреварващата лента. Трафикът се регулира от пътна полиция', уточняват от АПИ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук