17-годишен младеж е бил бит от полицаи в Сандански, МВР да каже какви мерки ще предприеме. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев на брифинг в Народното събрание, предаде „Фокус“.

„Получихме сигнал от Конфедерация за защита на правата на децата, че в петък вечерта четирима младежи – между 13 и 17-годишни деца, в Сандански влизат в конфликт с друг човек, който е бил с автомобил. Но в резултат на този сблъсъкът човекът, с който се скарват тези деца, се оказва цивилен полицай, който в момента не е на работа. След това идват три полицейски коли и пребиват едно от децата“, заяви Кутев и посочи, че детето със сигурност се е държало арогантно, но по думите му не е налитало бой.

„Каквото и да е направило това дете, можеше да бъде арестувано и съдено или да бъдат взети други мерки. То има 20 контузни рани. Децата, които имат клипчета на част от случващото се, разказват, че 17-годишният младеж първо е бил бит пред тях, а после е бит и в самото районно. Искам да попитам какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от пет полицаи. Какво налага тази форма на арест? Според мен става дума за превишаване правата на полицаите, но не съм аз човекът, който да го каже.

Затова моля медиите да зададат въпрос на днешния брифинг на МВР какви мерки ще бъдат предприети, а аз ще предоставя всички документи, които имам“, заяви Кутев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!