80 души издирваха двама ловци, изгубили се в гората. Акцията започнала след приет сигнал в дежурната част на РД ПБЗН – Шумен в 21.44 часа снощи, когато било съобщено, че мъжете, които били на излет край село Бяла река, се загубили, съобщават от шуменската полиция.
Към мястото, описано в сигнала, са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд. Спасяването продължило в ранните сутрешни часове.
 

На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители. Тази сутрин е установена връзка с тях чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани.
 
Малко преди 10.30 часа днес до тях са стигнали спасителните екипи. В добро общо състояние са, ще им бъде извършен медицински преглед. В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.
 
Директорът на РД ПБЗН и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!