Иван Димитров е баща на едно от пострадалите български деца в училищния автобус, катастрофирал край Генуа. Той е изключително разочарован от властите, фирмата и училищното ръководство. Самият Иван беше в студиото на bTV, за да изрази възмущението си.
"Дъщеря ми се обади след катастрофата, каза, че са претърпели инцидент и са добре. Каза, че техният рейс се ударил в един ТИР. Всички са добре, уплахата е била ясна за всички. В общи линии ми каза, че са здрави, което е най-важно за всички родители. Имало е към 30-40 деца, живи и здрави са. Първите деца са били по-уплашени, дъщеря ми е била по-назад. Тя си е седяла на седалката, изведнъж просто се е ударил", каза родителят.

"Мен ме притесни адски много, че дълго време са седели на мястото, което е притеснително – трябвало после да пътуват през нощта до следващата дестинация и то часове наред. Според мен тези деца след подобен инцидент трябваше да бъдат настанени в близък хотел", заяви Иван.

"Това, което чувам, че консулството се е наело с това да ни уведоми, няма нищо общо с истината. Никой не се обади нито от училището, нито от фирмата. Опитахме дори да звъннем на фирмата – никой не отговаря. Не може да си представите как сме се чувствали до 3:30 през нощта, когато дъщеря ми пристигна на следващата дестинация", каза още той.

"Всички сте видели снимките на ударения автобус... Возиш деца и трябва да спазваш дистанция - независимо как кара този пред теб", добави Иван.