Пети ден продължава издирването на двамата изчезнали в езерото "Мандра" рибари. Днес в търсенето са се включили собственици на оборудвани със сонарни системи лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас и Приморско.

Така ще се направи опит да се помогне на водолазите от РДПБЗН, които инспектират дъното на язовира, уточнява Флагман.бг.

Обрат в издирването на рибарите, тялото на Ивелин било закотвено на дъното, а на Петър...

Първата лодка пристигна снощи от Пловдив и от сутринта, заедно с общинската такава, наблюдават с камери дъното на водния басейн. Около 10 часа днес в издирването се включи още една лодка, а до обяд ще влязат още поне 2.

„Изключително съм благодарен на собствениците на плавателни съдове за помощта и жеста. Дано има резултат от усилията”, каза кметът Димитър Николов.

БЛИЦ припомня, че двамата рибари Ивелин и Петър бяха обявени за издирване на 28 ноември. Оттогава досега от тях няма ни вест, ни кост.

Единственото, до което спасителната операция успя да стигне, е откриването на тяхната лодка, която бе излязла на брега на язовира. С това обаче шансовете за намирането на рибарите живи рязко намаляха.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук