Вчера в Габрово се проведе пореден протест срещу циганското безчинство, което се случи преди дни в града. Късно снощи се разбра, че се е стигнало и до сблъсъци и дори има ранени.

Рано тази сутрин стана ясно, че пострадалите са двама - телевизионният оператор Даниел Стефанов и репортерът Веселин Цветанов. Те коментираха случилото се с колегата им от Нова телевизия Мартин Георгиев.


"Отразявахме протестите. Не мога да кажа къде точно бяхме. Имаше две блокади на Жандармерията. На първата имаше много хора. Свидетел съм как жандармеристите се справиха с тях само с приказки. Ние бяхме точно до тях - най-отпред", спомни си Даниел Стефанов, който е по-сериозно пострадалият.


"Отзад чух "Натискайте, ще пробиваме". Това бяха думи на протестиращите. Не знак какво точно стана, но не успях да избегна палката на жандармерист, която приближаваше към главата ми", разказа той за среднощния кошмар.

По думите му веднага след това е легнал отстрани на земята, а после е посетил болница, където му направили четири шева на главата. "Искаха да ме оставят в болница, защото имам комоцио, но отказах", сподели Даниел.


"Нямахме много време, за да реагираме", каза пък колегата му Веселин Цветанов, който също е пострадал, но по-малко.

"Имам оток на главата, който отново е от удар от палка на жандармерист. За щастие нямам видими наранявания като колегата", допълни той.


"Бяха форсмажорни обстоятелства. Говоря от първо лице. Имаше провокация", така пък репортерът на Нова телевизия Мартин Георгиев обощи нещата, който е видял снощи в Габрово.

Междувременно на извънреден брифинг на полицията в Габрово стана ясно, че има леко пострадал служите. Оказана му е медицинска помощ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!