Котка уби смок, изпълзял в двора на общинската болница в Дупница. Зрелищната сцена се разиграла пред очите на лекари и санитари.
Някой от тях е пуснал видеоклип как безстрашната котка умъртвява влечугото, което е било дълго около 1,30 м. Уплашен да не би смокът да успее да се изплъзне от лапите на котарака, някой е позвънил на тел. 112, предава "Струма.бг". 

Докато пристигнат огнеборци, котаракът убил влечугото със собствени сили и започнал да го ръфа. Огнеборците пристигнали, въоръжени с прът и кука, за да хванат смока, но това така и не се наложило. Взели го от лапите на котарака и го изхвърлили в контейнера.

Личният лекар от с. Джерман д-р Стоил Стоилов е бил свидетел на случката и разказа за нея: “Бях дежурен в спешен кабинет към болницата. Преглеждах пациент и чух, че се крещи в двора. Пациентът не беше в тежко състояние, оставих го за малко и отидох да видя какво става и защо е тази врява. На двора се водеше неравна битка – коте удряше с лапи смок, дълъг около 1,30 м. Откъде намираше тази сила котаракът, като го удряше с лапата, и смокът се претърколваше няколко пъти. След няколко последователни удара влечугото беше умъртвено. Смокът е излязъл от градинката зад сградата на болницата и се е препичал пред входа на ортопедия”.

Вчера от общината бяха изпратили работници, които почистиха тревата и храстите зад сградата на болницата. Зелената площ не е поддържана от години, бяха избуяли храсти и трева от проливните дъждове през последния месец.