Овладян е пожарът в Балкана над Карлово. Както БЛИЦ съобщи, от вчера огнена стихия се вихри над водопада Сучурум, в месността Триъгълника.

Секретарят на общината Стефан Стефанов току-що съобщи пред БЛИЦ, че големият пожар, с който се борят пожарникари, горски служители, а от днес и военни от 61 Стрямска бригада, почти е потушен. Овладян е огънят, каза Стефанов.

Хеликоптерът, който преди обед дойде от авиобаза Крумово, е направил 14 курса, като е обливал с вода мястото на пожара. На всеки курс летателното средство е изсипвало между тон и тон и половина вода, която е пълнило от водоема край село Соколица.


В момента горе са 50 военнослужещи, около 20 пожарникари, около 30 лесничеи. Всички очакват огненият ад да приключи напълно. 

Доброволецът Стоян Пазарозов-Пазароза от Кърнаре е направил няколко курса с мотора си, с които е занесъл храна и вода на хората горе. Храната и водата са осигурени от община Карлово.


На място освен Стефан Стефанов е и ресорният заместник-кмет Стойо Карагенски. Сутринта кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, който също беше на мястото на инцидента, поиска хеликоптер, благодарение на който цялата история ще завърши с хепиенд.

Припомняме, че има сериозни съмнения за умишлен палеж. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ