Стелна крава се заклещи на покрив и изкара там цялата нощ. Добичето било гладно и се покачило на покрива на плевнята в радомирското село Радибош, върху която собственикът Петър Христов нахвърлял сено. Керемидите и дъските обаче не издържали бременното животно. От тежестта конструкцията се счупила и кравата се заклещила, съобщава подробности за драмата "Стандарт".
Цяла нощ добичето мучало жално, пригласяли му в хор и останалите пет крави в обора. Селото се събирало на тълпи, мъжете крояли планове как да отърват кравата от мъките й без да пострадат тя и телето, което носела, но никой не посмял да поеме риска.
Виделият се в чудо стопанин на сутринта потърсил помощ на спешния телефон 112. В спасителната операция се включил дежурния отряд от отдел "Аварийно- спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" в Перник.
Извикан бил и ветеринарният лекар на Радомир. Над 2 часа продължила акцията по спасяване на животното. Спасителите подредили бали, разпокрили покрива и с лебедка изтеглили добичето живо и здраво.
След случая от миналото лято, когато спасителен отряд лови змия, за която жител на пернишкия квартал Изток, твърдеше, че изяла куче, това е втората атрактивна акция, в която участвахме, се пошегува шефът на Гражданска защита Георги Кюркчиев. Той не отрече обаче, че без отряда кравата е щяла да се спомине.
Спасителите обясниха, че плевнята била построена в двор със силен наклон, едната част на покрива била на много малко разстояние от земята и за кравата не било проблем да яхне керемидите. /БЛИЦ