Сагата с шахтата убиец в столицата продължава. Търговци и собственици на павилиони в близост до бул. "Иван Гешов" в столицата са били предупредени, че електрозахранването им ще бъде спряно днес. Това се случва след трагичния инцидент с 16-годишния Людмил, който загина от токов удар от шахта на булеварда, пише fakti.bg.

Според работещите на мястото правата им са нарушени. Те показват папки с документите, договори и разрешения. Повече от павилионите имат и собствени електромери, договор и фактури, което означава и че заплащат потребеното електричество и пред ЧЕЗ са изрядни.

Пред медиите един от собственик на заведение разказа, че при тях дошъл представител на ЧЕЗ, който ги уведомил, че ще им прекъснат тока, без обаче да посочи реална причина за това. Търговците имат съмнения, че зад тези действия стои нечий апетит да придобие терена.

Представители на общината не пожелаха да застанат пред журналистите и да обяснят на търговците дали ще могат да работят. Те предоставиха становище, в което се казва, че обектите са ползвали терените въз основа на срочни договори, които са изтекли през годините. В тази връзка са им изпращани писма, с което са били уведомени. Търговците обаче са категорични, че никога не са получавали такива уведомления.

Припомняме, след инцидента Столична община прехвърли отговорността за незаконното свързване на район "Триадица", въпреки че архитектът на района Шишков, който подаде оставка, увери, че незаконният обект е на територията на болница с принципал Министерството на здравеопазването, и е вписан дори в кадастъра. Все още няма яснота чия е отговорността за свързването към електрическата мрежа.