Повредената гума на правителствения "Фалкон" е отстранена, след като вчера имаше инцидент при кацането на машината в Брюксел, на борда на която бе премиерът Бойко Борисов. Инцидентът с "Фалкон" – а всъщност е отлепване на най-горния слой на гумата, което не поражда опасност за пътниците, обясниха от "Авиоотряд 28", цитирани от bTV. 

В случая системите за сигурност не са нарушени. Повредата е установена след кацането и отварянето на вратите.

Страшен инцидент със самолета на премиера ни в Брюксел (ВИДЕО) 

Тодор Коджейков, директор на правителствения "Авиоотряд 28" , обясни, че главният инженер, който е в Брюксел, е огледал самолета. Той е пояснил, че може да продължи да изпълнява задачите си. 

"Сменена е гумата, имаме резервна гума и самолетът е в изправност и може да изпълнява задачите си", категоричен е Тодор Коджейков.

Самолетът е на 18 години. През 2015-а а трябваше да бъде сменен с нов след три поредни аварии с колесника, който отказваше да се прибере.

Сега специалистите са на същото мнение. Покупката обаче до момента се отлага.

Правителственият "Авиоотряд 28" разполага само с два самолета и два хеликоптера, когато някой от тях е на ремонт или на проверка, се налага да се наеме самолет.

Заради извънредни ситуации 10 самолета се приземиха принудително в България 

През- 2008 а година правителственият ТУ- 154 с делегацията на президента Първанов кацна аварийно на Азорските острови заради повреда в колесника. Повредата даде повод година по - късно самолетът да бъде заменен с действащия и в момента Еърбъс 319

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!