След земетресенията, екипи на Министерството на извънредните ситуации извършват огледи на жилищни и обществени сгради. Спасителни групи от Териториалната дирекция на МИС в столицата са извършили огледи в МОЛ – София и Хотелите „Хилтън” и „Кемпински Зографски”. Не е констатирано нищо обезпокояващо. Обстановката е спокойна.
Експерти от министерството са инспектирали сгради по сигнали на граждани. В жилищен блок в района на бул. „Вапцаров” № 30 са установени видими деформации в коридора на 8-мия етаж. Не е установено дали те са вследствие от земетресението или са от преди това. Уведомен е дежурния на Столична община за предприемане на мерки по обезопасяване.
Установена е пукнатина между стара и нова постройка на сградата ул. „Чавдар Войвода” №3 в район „Средец”, както и деформации по носещи колони на тераса. Опасно наклонен е 8-метров бор. Уведомен е дежурния на Столична община и кмета на район „Средец” за предприемане на мерки по обезопасяване.
Екип на МИС е инспектирал кооперация с напукана мазилка на бул. „Патриарх Евтимий” № 62. Установено е, че напукванията не са вследствие земетресението, а от старост на сградата.
Металургичния комбинат „Кремиковци” функционира нормално и язовирната стена на яз. „Искър” е в нормално експлоатационно състояние.
До момента няма данни за жертви и пострадали, съобщават от ведомството на Емел Етем. /БЛИЦ