Издирването на изчезналите рибари в Мандренското езеро днес ще бъде съсредоточено около мястото, където бяха открити рибарски мрежи, предава БНТ.

Призовават се доброволци да се присъединят към акцията по търсенето на мъжете. Проливният дъжд и силният вятър в Бургас усложниха в последните часове операцията, но въпреки това лодки и дронове обследват водоема.

След намирането на лодката на двамата рибари, днес спасителните екипи тръгват по нова следа.

"Към момента имаме информация само, че там, където са изчезнали са намерели една мрежа, но там където е намерена лодката, в този район не са намерени мрежи", заяви Константин Дамянов, началник отдел в ИАРА-Бургас.

"При положение, че ги нямаше, където открихме лодката, вчера извършихме водолазен оглед, сега предположенията се, че е възможно да са там, където са мрежите", каза Валентин Иванов, водолаз към РДПБЗН-Бургас.

"Аз имам и сонар на лодката, пускам и дава от дъното и повърхността и ако има нещо от дъното до повърхността, сонарът го отчита. БНТ: Имаше ли нещо? - Не, само дъно, няма друго. Дъното е равно, тиня", коментира Иван Връбчев, капитан.

Операцията по издирването има нужда от доброволци по суша.

"Да го прикрепим към дали издирвателна група по брега на езерото или с автомобил някъде, ако се наложи да се придвижи", каза Веселин Василев, дирекция "Управления при кризи" към Община Бургас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук