Има няколко версии за младия мъж, който се удави в морето на Втора буна на варненския плаж.

Както БЛИЦ писа Инцидентът е станал на 3-и август малко преди обяд. Това съобщи управителят на ДКЦ "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

По думите му въпреки усилията на спасителите, мъжът е починал в следствие на удавяне от силно течение на морето. До колкото знам мъжът е влязъл заедно с един от спасителите да помогне на две или три деца, обаче него го дърпа течение навътре и в следствие на това се удавя, обясни д-р Иванов.

Според други очевидци пък спасителите стояли на буната и дълго време безучастно гледали как мъжът се дави, защото било в неохраняема зона. Влезли, едва когато вече било късно и точно преди линейката да дойде, пише "Телеграф".

Огромна трагедия в морето на Втора буна във Варна

Шефът на спасителите във Варна Георги Есов обаче категорично отхвърли тази версия. Според него, когато за пръв път е забелязан, удавникът е бил в поза "гъба", т.е. неподвижен с лице към водата и потопено в нея.

"Това става, когато удавникът престои няколко часа във водата, след удавяне. Тялото се подува и изплува над вълните", обясни морският специалист. Според него спасителите от поста до "Рапонги" Венко и Валери, които били на 200 метра от мястото на инцидента, влезли и извадили удавника веднага щом го видели.

"Нашите момчета са действали както трябва", категоричен е Есов. Предстои съдебните медици да установят с точност причините и точния момент на настъпване на смъртта. От пресцентъра на полицията потвърдиха, че не 3 август е получен сигнал за удавник в неохраняема зона в Северната част на варненския плаж, близо до заведение.

Не коментираха обаче причините и обстоятелствата, довели до злощастния край.