Осем души са задържани във връзка с трагедията в нощно заведение в Италия. Това съобщиха световните медии.

БЛИЦ припомня, че шест души загинаха, а повече от 100 бяха ранени при меле в италиански нощен клуб в градчето Кориналдо, до Анкона в Централна Италия. Паниката е възникнала по време на рап концерт.

Задържаните са заподозрени в създаване на суматоха чрез използване на лютив спрей с цел ограбване на хора.

Петима от загиналите са на възраст под 18 г. - три момичета и две момчета. Също така е загинала една жена, която е придружавала дъщеря си на концерта.

12 от ранените са в тежко състояние.

Свидетели разказаха, че някои хора са загинали след падане на малка стена, докато присъстващите на концерта са се опитвали да напуснат заведението.

В клуба Lanterna Azzurra е имало около 1000 души - повечето млади хора. Концертът е бил на рап изпълнителя Сфера Ебаста.

Трагедията е станала около 01,00 часа местно време.

Кървави подробности за смъртоносния инцидент в Италия 

"Танцувахме и чакахме да започне концертът, когато усетихме тази остра миризма", коментира 16-годишно момче, откарано в болницата.

Една жена загина и повече от 1500 души пострадаха през миналата година, когато използване на лютив спрей доведе до меле на площад в северния град Торино, където хората се събраха да гледат футболната среща от Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" (Мадрид).ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!