Мощен взрив разтресе варненския кораборемонтен завод "ТЕРЕМ" в 10.22 часа, съобщават oчевидци, цитирани от "Флагман". "Гъст облак дим и пламъци последваха веднага след взрива. Чуваме сирени на пожарни коли", допълват те.
Все още не е ясно какво се случва, няма официална информация от институциите. 

В 10:45 часа стана ясно, че е избухнал огромен пожар, който се гаси от кораб. На място е пристигнала и линейка от Белослав.

Още от сутринта пристигат сигнали за остра задушлива миризма в много части на града, съобщава от своя страна "Нова Варна". Читатели, живеещи в районите на Центъра, Автогарата, Колхозния пазар, оприличават миризмата на такава на нафта, бензин и сяра, някои от тях дори се страхуват да изведат децата си навън. Миризмата се усеща още в кварталите “Трошево”, “Владиславово”, “Цветен”.

От РИОСВ – Варна са обяснили за “Нова Варна”, че към момента инспектори извършват проверки на място, за да уточнят източника на миризмата и допълниха, че телефоните им прегарят от сигнали на граждани. От РИОСВ обещаха по-късно да има официално съобщение от тяхна страна. Има вероятност аномалията да има нещо общо с вчерашното поредно замърсяване на въздуха във девненския квартал “Повеляново” с азотни оксиди. Вече има случаи на варненци, които не се чувстват добре физически и твърдят, че им прилошава, отдавайки го на замърсяването на въздуха

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!