42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан Пенчев са изчезналите в Калоферския балкан старозагорци, научи БЛИЦ от свои източници. 

Сигналът е подаден в ПСС от майката на момчето - Ваня Гичева. Тя е на 47 години. 

Заявила е, че мъжът, с когото живее на семейни начала, и синът й не са били добре екипирани и оборудвани за такъв тежък преход в планината. 

Оставили са колата на бащата - "Форд Фокус" в местността Паниците. Возилото още е там. 

Тръгнали са от Стара Загора на 4 февруари за връх Ботев. Хижарят на връх Ботев е казал, че в 03:00 през нощта на 4 срещу 5 февруари Пенчев и синът му са пристигнали на заслона.

След това са решили да слизат надолу и вчера са тръгнали с други двама души. Бащата и синът обаче се придвижвали по-бавно и са изостанали от компанията си. 

За последно са видени вчера в 11:00 часа в местността "Параджика". Има ли са в себе си фенери и телефони, но от вчера няма връзка с тях, вероятно защото батериите на мобилните им апарати са се изтощили.

Както първо БЛИЦ съобщи, днес спасители то службите в Калофер, Карлово и Пловдив тръгват на спасителна акция. 

Хора, които стопанисват вили на местостта "Паниците, откъдето се тръгва за връх Ботев, съобщиха за БЛИЦ, че времето там е изключително лошо, снегонавяванията са огромни и има ураганен вятър. 
 
Това предполага, че нагоре в планинта времето е страшно.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!