Двадесет и трима са загиналите и към 200 ранените при станалите около 160 тежки катастрофи от 17 до 23 юни. Това сочат днес неокончателните данни на КАТ, които идват на фона на обявената в цялата страна акция на пътната полиция.

От Института за пътна безопасност обявиха вчера 24-часов мониторинг на обстановката по българските пътища. На сайта си неправителствената организация ще приема всякакви сигнали на граждани за опасности в движението. Те ще бъдат обобщавани в седмични и месечни доклади, които ще се връчват на институциите, пише "Труд". 

Шефът на института Богдан Милчев посочи, че още в първите часове след обявената инициатива са получени 4 сигнала. Два от тях са за София – за строителство в кв. „Младост” без да са предвидени улици и паркинги около новите сгради и за липса на пешеходна пътека на бул. „Дондуков”. Другите два са за път в град Троян, който се руши от камиони и за участък от магистрала „Тракия”, на който нарочно се държат знаци от 90 км/ч, за да могат там катаджиите да снимат за превишена скорост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ