Потресен, съм, иде ми да ревна с глас, макар да съм мъж на години. Познавам Вяра, не мога да повярвам, че я няма. Идеален човек, единственият механик на вертолет в Авиобаза Пловдив. Наскоро се пенсионира, но ще лети и в сънищата на хората, които я познаваха. Истинска жена, с главно "Ж". Хората, минали тоя портал, са така – летят, докато са живи, а и след това. Така коментира за "Марица" фаталния инцидент със самолет Чесна с двама загинали край Ихтиман Тобия Качаков, авиоас и конструктор с 60-годишен стаж в авиацията.

Познава я от години, контактуват редовно във Фейсбук. Познавала отлично редукторите на самолетите. Ползвала се с изключително уважение от колегите си. Винаги, когато имало задача, се включвала наравно с мъжете, без грам женски глезотии. Всички я обичали, редовно се обръщали към нея за съвет и помощ.

Най-вероятна причина за запалване на Чесната във въздуха би могла да е грешка в бензиноснабдителната система, захранването. Ако има преход с найлонова тръбичка, а не метална, се получава напукване и бензинът изтича. Такъв теч върху ауспуховата тръба е жив пожар, обяснява ветеранът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ