Свидетел на жестоката катастрофа, която стана малко след 13 часа в Айтос, проговори, цитиран Флагман.бг. Мъжът от Стара Загора се е разминал буквално на косъм да стане част от трагичния 11 септември в Айтос. 

„Тъкмо прибирах багажа и щях да излизам от паркинга, когато покрай автомобила ми профуча камионът. Чу се силен трясък и докато се обърна да погледна, вече беше помел колите. Буквално Бог ме спаси да стана част от мелето“, каза очевидецът.

Както БЛИЦ писа камионът се е движел от Руен в посока кръговото на Айтос, като по време на движение спирачките му са отказали, а каросерията е започнала да се откача.

Това е причината да помете жена на пешеходна пътека в района на автогарата. Секунди след това камионът е станал изцяло неуправляем и буквално отнася автомобилите, които се намират на улицата между автогарата и кръговото движение.

При удара с добричкия джип газовата бутилка се взривява и превозното средство пламва. В него, по думите на свидетели, са пътували две момичета и две момчета. 28-годишна жена е загинала на място.

С нея е пътувал и съпругът й, който виждайки пламъците, веднага изскочил от колата, но било твърде късно, за да спаси любимата си, разказаха други свидетели.

 

 На място е директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, заедно с началника на отдел "Разследване" комисар Златко Пеев. 

 

 

 
 В същото време стана ясно, че кметът на Айтос Васил Едрев буквално е шокиран от инцидента. Той посочи, че през последните години толкова тежко ПТП в града е нямало.

„Айтос не помни такава трагедия. Наклонът по тази улица е доста голям, а през летния сезон минават много тежкотоварни автомобили. Време е държавата да вземе мерки и да изведе камионите извън градските пътища. Цяло чудо е, че мелето се размина само с една жертва, засега.

Очакваме специалисти да кажат дали водачът на тира е шофирал с несъобразена скорост“, каза Васил Едрев.


 


Снимка: Facebook група Шофьори Бургас

 


Снимка: Facebook група Шофьори Бургас

 


Снимка: Facebook група Шофьори Бургас

 


Снимка: Facebook група Шофьори Бургас

По-късно от ОД на МВР и УМБАЛ-Бургас излязоха с последни данни за тежката катастрофа. Общо 11 превозни средства са участвали в мелето. Има една жертва – 28-годишната жена в джипа с търговищка регистрация. След удара газовата бутилка в него се е взривила, пламъците за секунди са обхванали превозното средство. Невредим от колата е излязъл мъжът на загиналата.

От УМБАЛ-Бургас съобщиха, че пострадалите са общо 6 души. По данни на спешните медици от линейките други пострадали не се очакват. Трима от пациентите са леко пострадали, останалите трима - средно тежко. Предстоят още изследвания, включително образни, и консултации за уточняване на състоянието с други специалисти от болницата. По първоначална преценка на специалистите в Шокова зала, засега няма пациент с опасност за живота.

Пешеходката, блъсната в района на айтоската автогара, е жива, с наранявания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!