В момента никой не може да каже категорична версия за това кой е виновен и до колко е виновен. Първопричината причина е този допир на лекия автомобил до автобуса. По отношение на техническото състояние на автобуса няма какво да се каже, той е чисто нов. Пътят също е прекрасен с една доста сериозна забележка, защото там няма мантинила, мантинелата започва малко след автобуса, а тя има точно тази цел и задача автобусът да не излезе от пътното платно и да не влезе в тази дълбока канавка. Мястото е равнинно, няма сериозна денивелация, но този факт показва, че би трябвало да има мантинела, коментира пред Канал 3 бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев.
Това, което се е случило е необяснимо – равен път няма дупки, нов автобус, шофьори с достатъчно голям опит. Мантинелата е изключително важен фактор, ако тя съществуваше, нямаше да се случи това, каза от своя страна председателят на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов.

Водачът на автобусът носи административна санкция, ако пътниците не носят колани – 50 лева за него и по 50 лева за всеки пътник, който не си е сложил колана и отделно се глобява и пътника. Водачът е бил длъжен да накара пътниците да си сложат колани, добави Стратиев и продължи: Лекият автомобил не може да изхвърли автобуса от пътя. Автобусът е над 20 тона, лекият автомобил е 1 тон. Допускам, че след досега, водачът на автобусът е опитал да избегне този удар и е завъртял волана надясно и то твърде много надясно, за да може след това да направи един обратен остър завой, който вече вдига автобуса на две колела и да влезе в канавката. Допускам, че времето на водача не е било достатъчно, за да вземе правилно решение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ