Видео, публикувано в YouTube хвърли допълнителна светлина върху трагичната катастрофа, станала на 31 юли на магистрала „Хемус“, при която загина 60-годишна жена, пише "Петел.

„Минутки след моето преминаване в камионите се забива лек автомобил и загива жена.... Субтитрите - часът и скоростта са синхронизирани с GPS.... Във видеофайла (поне в моят оригинал) има вкарани тагове за местоположение, час, скорост и т.н., ако информацията е нужна на служби....“, пише авторът на видеото, озаглавено „Опасно движение по АМ Хемус...“

Коментарите, че вината за пътния инцидент край Слънчево, отнел човешки живот, е на работниците, полагащи маркировка стават все повече.

„На 31.07.2017 г., на автомагистрала "Хемус", преди с. Слънчево, при крайно нелепи обстоятелства, почина много скъп и близък за мен човек. Камион на пътна сигнализация, спрял в лявата лента на автомагистрала, с разрешена максимална скорост на движение 120 км/ч! Спрял, без никаква маркировка, при липса на каквито и да е обозначителни знаци... липса дори на конуси. Конуси, които струват по 8 лв/бр, при спечелени 800 милиона лева от държавни и общински поръчки!!! Никога, до сега, не съм се чувствал толкова БЕЗСИЛЕН ! Безсилен, към това, в което се превръщаме като хора, като общество... Хора материални, лишени от ценностна система... Що за хора сме? Публикуваме снимки от инциденти... правим пошли коментари... И КАКВО??? Виновни НЯМА!!! в нашето безнаказано общество. Защо го правя? Има ли смисъл? Ако не аз - кой?!? Размишлявам по тези въпроси и осъзнавам, че и аз, като част от това общество, не мога да бъда безучастен, не мога да остана безучастен пред избора: "един обозначителен конус за 8 лева = на един човешки живот" Виновни ИМА!!! И това сме ние, така нареченото "общество"...“, коментира Светлозар Колев на профила си във Фейсбук. Неговото мнение беше споделено от близо 150 човека.