Шофьорът е заспал зад волана. Това е най-вероятната причина за тежката катастрофа, станала с турски тир на АМ "Тракия". Това заяви шефът на КАТ-Стара Загора Бончо Славов, цитиран от БНТ.

Както БЛИЦ писа, турски камион, пътуващ в посока Бургас, е разцепил мантинелата и е навлизал в насрещната лента за движение


"Жертвите не са шест, а са окончателно 5, заедно с шофьора, който е изхвръкнал от кабината и е бил затиснат от 2 коли. Тялото му е било открито тази сутрин. Шофьорът на турския тир, предизвикал катастрофата е между 40 и 50 години, обясни представителят на фирмата собственик на камиона. 

В тежко състояние е дете на 2 години и половина. Добрата новина е, че през нощта то е започнало да диша само. В следствие на пътното произшествие са починали 5 лица", уточниха от полицията.

Тирът е е преминал в насрещната лента на магистралата и е блъснал четири автомобила. На четирима от пострадалите в тях е изяснена самоличността и остава да бъдат установени данните за петия човек. 
 

Няма как категорично да се каже каква е причината за инцидента. "До сутринта продължаваха огледните действия. Назначено е досъдебно производство. 

Водачът, до колкото знаем, е бил сам в кабината на автомобила", посочиха още от полицията.

Стана ясно още, че тази година товарните автомобили си пътуват в почивните дни, докато миналата тяхното движение е било забранено в определени часове.

Има и информации, че самата катастрофа е станала заради стара и ръждясала мантинела.

"Мантинелата е стара и ръждясала. Поставена е през 95-96 година, но не е тя причината", заяви Илия Златев, директор на Областно пътно управление Стара Загора. По думите му мантинелата все пак е претърпяла удар от камион, който с висока скорост и се удря в нея. Според него шофьорът или се е разсеял, или е заспал.В момента тежка техника разчиства пътното платно.Както БЛИЦ писа магистрала "Тракия" в посока София все още е затворена заради тежката катастрофа, станала в неделя.

БЛИЦ припомня, че инцидентът се разигра между Стара Загора и Чирпан.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!