Дете на шест години е загинало при катастрофата на автомагистрала „Хемус“. Тежкият пътен инцидент е възникнал на автомагистралата в посока от Варна към София, близо до Шумен, до надлеза на кв. „Макак“.

Сигналът за произшествието е получен в дежурната част на ОДМВР- Шумен малко след 18:15 часа днес. В катастрофата са участвали два автомобила - „Фолксваген Голф“ с варненска регистрация и „Форд Фиеста“ с русенска.

По първоначални данни водачът на фолксвагена - 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция ударила движещия се пред нея лек автомобил „Форд Фиеста“. В резултат на удара фордът се преобърнал на пътното платно.Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила. В МБАЛ – Шумен са откарано останалите трима пътници от форда и водачът.

За преглед в болничното заведение са откарани 35-годишната жена, която била зад волана на фолксвагена и дете на 8 години. На място се извършва оглед.

Към момента няма данни са състоянието на откараните за преглед.

Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, наличие не е установено.

Създадена е временна организация на движението. Превозните средства се отбиват на 350-ти километър на магистралата посока Варна- София през път I-2 в посока към София.

Молим водачите да шофират с повишено внимание, призовават от ОД на МВР – Шумен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ