„Гинади е бил пиян и дрогиран. Никъде обаче не е вписано това. Свидетели са го видели, но тестове на са му били направени. Уби детето ми, а даже не се признава за виновен”, това бе първият коментар на родителите на загиналия Антон Георгиев в мелето на пътя Сопот – Карлово. 

Момчето почина в болница след тежък сблъсък, при който кола се заби в дърво. Зад волана на превозното средство е бил Гинади Тодоров, който се оказал и без книжка.

19-годишният Гинади застана пред Окръжен съд-Пловдив. Той е подсъдим за това, че е нарушил два члена от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е предизвикал ПТП, в което е загинало момче.

В съдебна зала бяха родителите на жертвата, които видимо не бяха доволни от обвинителния акт. Пред репортер на "Трафикнюз" те споделили, че свидетелите на ПТП-то са им заявили, че виновният водач е бил пиян и дрогиран.

Такава констатация от страна на държавното обвинение не е направена. В обвинението фигурира единствено, че Тодоров е карал без да има шофьорска книжка.

„Беше 22:00 часа, когато Гинади и другите момчета дойдоха. Измъкнаха го от леглото, за да излиза с тях. Разхождали са се с колата. Пред удара са били за алкохол до денонощния магазин. Всички разказваха, че водачът е бил пиян”, заявиха още майката и бащата на Антон.

Гинади също бе с подкрепление в лицето на родителите си и бременната си приятелка. Младият мъж отказа да признае вина и пожела делото да се гледа по общия ред.

„Това е желанието на клиента ми, макар аз да не съм съгласен с това”, заявил защитникът му – адвокат Стефан Шипкалиев.

По време на делото бяха конституирани родителите на починалия Антон Георгиев като частни обвинители. Техен представител бе адвокат Ангел Боев, който поиска делото да бъде върнато на Окръжна прокуратура.

По думите му е допуснато съществено нарушение в досъдебното производство, свързано с един от пострадалите при инцидента. Въпросното лице – Тодор Христов е получил наранявания след удара, направена му е експертиза, но същият не е конституиран като пострадал и не са му разяснявани правата му още по време на разследването.

„Считам, че на Христов е причинена средна телесна повреда и оттук изхожда искането му лицето да бъде вписано като пострадал и съответно за частен обвинител. Правната квалификация и обвинението неименуемо трябва да се прецизира”, заявил пред магистратите адвокат Боев.

Искането на юриста бе порязано от председателя на съда, като го определи като неоснователно.

Безмълвен останал самият Гинади, които дори не погледнал почерненото семейство.

Така делото бе насрочено в законоустановения срок, като тогава ще бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.

Инцидентът стана на 31 март тази година на пътя Карлово – Сопот. Лекият автомобил – Форд Ка, управляван от Гинади, се движил с висока скорост, излязъл е от пътя и се е забил в дърво. Сериозно бе пострадал 19-годишният водач, който се оказал без книжка. Ранени бяха трима пътници, един от които загинал в последствие.

Колата, в която са пътували, бе смачкана до неузнаваемост. Наложило се е пожарникари да режат ламарините, за да извадят пострадалите.