Шофьор на „Мерцедес” помете и уби на място двама души, пътуващи в каруца. Инцидентът е станал преди 20 часа на 16 септември на първокласен път І-5, от Шипка за Казанлък, съобщиха от полицията в Стара Загора.
На км.192 „Мерцедес Спринтер“, управляван от 48-годишен водач от гр. Шипка, блъска странично внезапно излязла на пътното платно каруца, управлявана от 42-годишен мъж от Крън. В следствие на удара водачът на каруцата и возещият се в нея  32-годишен мъж от Крън са починали на място. Водачът на автомобила и  45- годишен мъж от гр. Шипка, който е пътувал на предна дясна седалка, са получили контузни рани и охлузвания. Прегледани са на място от екип на ФСМП - Казанлък и са освободени, без опасност за живота.
 Водачът на автомобила е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.3 във връзка с чл.342, ал.1 от НК. 

По информация на presstv.bg, катастрофата е станала до Крънското ханче. От там каруца, натоварена със слама, навлиза на главния път, правейки ляв завой и връхлита на движещ се микробус.
 
След инцидента над 40 роми се събраха на мястото на катастрофата.