Два тежки пътни инцидента само до обяд днес на един и същи път - този между Велико Търново и Габрово. При единия загинаха на място млад мъж и жена. На друг участък от същия път по-късно при втора катастрофа други двама души пострадаха.

Движението между двата областни града беше затворено за близо четири часа, информира БНТ.Около 11:00ч. пътят беше отворен за движение. Инцидентът, при който загинаха мъж и жена, е станал около 7:30ч. тази сутрин на остър завой, като най-вероятно шофьорът е навлязъл с несъобразена скорост предвид метеорологичните условия, изпуснал е управлението, вследствие на което колата се е преобърнала. Той и спътничката му са загинали на място.

Първа СНИМКА на колата ковчег, окървавила пътя край Търново

На същия този път между Велико Търново и Габрово, само че малко след Дряново отново рано тази сутрин друг автомобил е самокатастрофирал по идентичен начин. За щастие този инцидент се е разминал без жертви, но двама са пострадали.

Часове наред пътни полицаи пренасочваха леките автомобили и камионите по два обходни маршрута - през Севлиево и по прохода Хаинбоаз през Трявна.

Серия от леки пътни инциденти днес до обяд имаше както на територията на област Габрово, така и на територията на област Велико Търново. Затова от Пътна полиция апелират водачите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.