Човек пострада при тежка катастрофа на главен път Е-79 между Монтана и Враца, съобщава BulNews. Инцидентът е станал недалеч от разклона за Вършец.

Лекотоварно камионче "Ситроен" с видинска регистрация е пътувало от Монтана към Враца и шофьорът е дал мигач, за да завие наляво. Водачът на движещия се зад него фирмен "Фолксваген" T-Roc със софийска регистрация тръгнал да изпреварва "Ситроен"-а, но не видял сигнализацията и го блъснал отзад. Ударът е бил толкова силен, че камиончето се обърнало на пътя. В леката кола на фирма "Ник Електроникс" ООД за земеделска техника са били двама души, а в "Ситроен"-а трима, като всички те са от село Пудрия и са работници на полето. При силния сблъсък е пострадал 41-годишен пътник от камиончето. Вследствие на удара и по двете возила има сериозни материални щети.На мястото пристигнали полицейски екип и линейка. Раненият мъж е вдигнат в съзнание за врачанската болница за допълнителни изследвания. 

Очаква се на местопроизшествието да пристигне кран, който да изправи преобърнатия "Ситроен".

Шофьорите, пътуващи по трасето да бъдат внимателни, тъй като лентата от Враца към Монтана е заета от патрула на полицията и катастрофиралата кола.