Резултатите от хистологичните изследвания и токсикологичния анализ на кръвта на Деница ще позволят с още по-голям процент сигурност да се твърди, че причината за смъртта е остра вирусна инфекция. Това заяви пред Дарик д-р Ивелина Георгиева – директор на Регионалния център по здравеопазване.
До два дни ще са готови хистологичните изследвания. Токсикологичният анализ на кръвта се извършва в криминологична лаборатория извън града. Георгиева уточни, че заболяването, остра вирусна инфекция не е заразно и няма ваксина срещу него.
„Много рядко някои организми в резултат на прекаран грип или друга вирусна инфекция получават усложнения, които предизвикват миокардит, т.е. засяга се мускула на сърцето. Това зависи от имунната система на отделния индивид, общото състояние на организма", поясни д-р Георгиева.
Няма опасност от зараза за близките и съучениците на Деница. Въпреки това в училището са предприети дезинфекциозни мерки, добави д-р Ивелина Георгиева. Седмокласничката Деница Крайчева почина на 5 ноември в час по математика в Основното училище „Ел. Багряна". /БЛИЦ