Туристи можели само да гледат с ужас как мъж умира след като влязъл в клетката на лъвовете в зоопарк в Индия. Загиналият се покатерил по високата ограда в зоологическата градина Чхатбир в Пенджаб, преди да падне в тревата и да бъде нападнат от две от четирите големи котки, съобщава "Сън".

Служителите на зоологическата градина са разказали как са се втурнали да спасяват мъжа, свален от един от лъвовете, след като чули писъците му.

Лъвица, наречена Шилпа, била захапала и държала безпомощната жертва за врата, а лъвът - Ювраж, притиснал огромните си челюсти около главата му.

На кадрите снимани от очевидец се вижда как един от лъвовете влачи жертвата като парцалена кукла.Докато служителите на зоологическата градина се опитвали да изплашат и прогонят животните, туристите натискали клаксоните на колите си в опит да разсеят смъртоносните хищници.

Управителят на зоопарка Кулдип Кумар казва: „Мъжът се изкачи по стената, висока седем и половина метра височина. Нашият патрулиращ екип го видя на върха. Те се опитаха да го накарат да слезе. За жалост, обаче, той скочи вътре".

Той казва, че лъвицата Шилпа и лъвът Ювраж се държат във външната част на клетките си заради онези туристи, които обичат да наблюдават животните в по-естествена среда.„Лъвиците са много любопитни по природа и Шилпа е видяла нещо, което пада от голяма височина вътре в нейната територия. Тя се е втурнала да погледне и да намери плячката си. Лъвицата незабавно е нападнала мъжа, хванала го е за врата и го е влачила" - каза Кулдип Кумар.Според информацията, веднага след като лъвовете са пуснали жертвата, екип е издърпал мъжа в автобус.

Животните, които атакували починалия, са азиатски лъвове - смъртоносен, но критично застрашен вид.

Превод и редакция: БЛИЦ