Един от първите екипи, които са пристигнали на мястото на трагедията в Хитрино, са и първите, които са се притекли на помощ на жителите. Медицинският фелдшер Назифе Раим, медицинската сестра Микерем Бейтиева и шофьорът на линейка Сейхан Тефик споделят, че когато са получили сигнала, буквално на втората минута вече са летели към мястото на инцидента.
"Когато приближавахме Хитрино видяхме пламъци до небето. Веднага съобщихме на колегите от Районната координационна централа (РКЦ), че положението явно ще е доста тежко", казва Назифе Раим пред Bulgaria ON AIR.

Пристигайки до Хитрино, медиците виждат, че всичко гори - община, дървета, улицата. Отломки хвърчат и възпламеняват дърветата.

"Имаше десетина души, които казаха, че не можем да пътуваме нататък, защото линейката ще се възпламени", разказват още те.

Медицинските лица качили трима силно ранени и ги откарали към Шумен. Казали на РКЦ да изпратят възможно всички линейки.

"Когато транспортирахме първите трима, видяхме, че шуменските линейки идват. Полиция, пожарна, всичко", посочва още Назифе Раим.

Медиците разказват, че положението е било тежко, сякаш са бомбардирали. Изваждали са хора изпод руините.

Те успяват да закарат шест души за час до Шумен. Петима от тях са спасени, един е починал.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!