Страшен инцидент е станал на пътя между село Боголин и село Вълкосел малко преди 20 часа, научи struma.com. Гастарбайтерът Халил М., управлявал джип Ауди Q7 със швейцарска регистрация, по пътя към село Вълкосел, откъдето е, когато забелязал, че лек автомобил Голф 4 много бързо се приближава към него.

Шофьорът дал път на бързащата кола и когато се разминали чул счупване на стъкло и видял огън на задната седалка, който много бързо се разпространил. Шофьорът успял да спре в страни от пътя, излязъл панически, извикал помощ, но джипът изгорял целия. Няма оставени никакви следи. Полицията издирва Голф 4, автомобилът, посочен от пострадалия водач.Джипът на Халил е застрахован в Швейцария. Полицията започна работа по всички възможни версии за описания палеж.

Много от изнесените „факти“ от показанията на „потърпевшия“ се разминават. При огледа са били намерени също смущаващи веществени доказателства, коментират  разследващи. Ако се докаже версията за умишлен палеж с цел застрахователна измама, то „жертвата“ я грози съд и дори затвор. Швейцарските застрахователи също  няма да останат безучастни по случая твърдят спецове от бранша, пише "Топ преса". Това е втори джип, който гастарбайтерът "губи" по този начин, коментират  вече цяло денонощие жителите на сатовчанското село Вълкосел  и се чудят как в движени и на двете разминаващи се коли  са успели похитителите да уцелят  и да счупят задното стъкло на джипа на Мусов и да хвърлят на задната седалка запалената молотовка.В селото има и хора, които искрено съчувстват на младия гастарбайтер който  работи от години в Швейцария, за поредния  загубен от него скъп автомобил като си задават и  въпроса кой може да мрази толкова това младо и кротко момче, че да посегне и да му подпали и втори скъп джип.

Съмненията за умишлен палеж надделяват - версия,  по която работят и спецовете от следствието.

За  около 30-годишния Халил Мусов от Вълкосел местните хора споделят, че бил кротък и тих младеж, нямал никакви прояви  в селото и си идвал рядко в България. Дори много хора не допускат, че той е способен да извърши подобно  деяния, но  хората сме различни и  многолики, разсъждават вълкоселчани.

Иначе Халил Мусов е семеен и  има две деца  и живее със семейството си в Швейцария. Работи като строител и получава много добри пари, от както там се замогнал и дори помагал  на близките си във Вълкосел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ