Хранителните продукти, които са консумирали починалото 9-годишно момче Стефан и другите членове на семейството, не са отровни. Това съобщи за БНТ проф. Снежа Златева, началник на Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна.

Предстои да се направят още нови проби и изследвания, за да се установи точната причина за смъртта на детето. Подробности за тежкия инцидент разказа майката на децата Росица Маринова.

"Децата ми са добре гледани. Сама съм. Майка на 6 деца съм, разведена съм от една година. Нямам никаква подкрепа от него. Аз и моите майка и баща си ги гледаме.

Ходят редовно на училище, хранят се, добре гледани деца са, играят си. Причината и ние не можем да я изясним. Там вече ще кажат от какво ми е починало детенцето", каза Маринова.

Тя разкри още много странен факт. "След като децата ми започнаха да повръщат аз се обадих на Спешна помощ.

Не знам защо дойде да ги прегледа акушеро-гинеколог, който нищо не разбира. Той ме успокои, че нищо има няма на децата и ще им бие инжекция и ще спрат да повръщат. Но след това едното почина, а другото е в болница", изплака опечалената майка.