Инцидентът с автобуса, който се преобърна и затисна кола край Враца е станал към 7 часа сутринта. Лекият автомобил е ударил автобуса странично и за това се е преобърнал. В него са пътували 7 деца, които са леко пострадали.
Предстои да проверим какво точно е състоянието им и дали са носели предпазни колани. В момента взимат кръвна проба на шофьора, за да бъде ясно дали не е нарушил и това важно правило да не се кара под влиянието на алкохол.

Според първоначалната информация общо четирима пътници – един от автобуса и трима от леката кола, са откарани в болница за преглед. Състоянието им не е тежко.

Според разкази на очевидци, цитирани от bTVq хората в автобуса е трябвало да го напуснат през счупените му прозорци. Инцидентът е станал на кръстовището с Криводолско шосе.

Пътнически автобус „Исузу“ е пътувал по линията Лиляче – Враца, когато на кръстовището на обхода шофьорът не е спрял на знак „Стоп“, а направо излязъл на международния път Е-79. В този момент от Видин е идвал монтански „Опел Астра“, който директно е ударил странично автобуса и го е обърнал на пътя. При падането автобусът на "Автобусни превози" Враца е затиснал лекия автомобил. От челния удар колата е напълно размазана и е истинско чудо оцеляването на шофьора.

На мястото на катастрофата са пристигнали три линейки и всички пострадали са откарани в болница.