Лидерът на БСП Корнелия Нинова остана повече от 2 часа в колоната, образувала се снощи, заради тройната катастрофа в симитлийското село Градево, при която три автомобила се нанизаха един в друг, информира struma.com. Нинова се връщала от среща със съпартийци в Гоце Делчев, чийто кмет Вл. Москов е един от дейните членове на ръководството на партията  и попаднала в адското задръстване край Симитли снощи.
Нинова търпеливо изчакала полицията да разчисти произшествието и продължила пътя си.

Нейни фенове и съпартийци обаче днес видяха конспирация около това, силно притеснени, че около лидерката им стават непрекъснато пътни инциденти. Самата тя попада вече няколко пъти в катастрофи в столицата. И двата пъти катастрофите станаха по един и същи начин, а Нинова по чудо оцеляваше без сериозни травми.

Корнелия Нинова обикаля региона почти всяка седмица. БСП силно затяга редиците и е факт, че започват да се готвят за предстоящите кметски избори още от сега. В момента се възстановят стари структури, чийто председатели или са починали, или вече не могат да изпълняват функциите си. В 8 от благоевградските села БСП възстанови старите си структури, остават още 2, чиито председатели са починали, съобщиха хора от партията. Освен това структурите по места вече редят листи и се оглеждат за кандидат-кметове по места. Очаква се към столетницата да се присъединят и малки партии с антигерб насоченост.

Подготовка за изборите още от сега, това обяснява и честите визити на Нинова в региона. Лидерката е поставила ултиматум на всички структури да се загърбят всякакви ежби и междуличностни отношения и да започват работа около подготовка за изборите, така че този път БСП да бъде истинска опозиция, която да диша във врата на управляващите по места.

Дали успява Нинова да мотивира червените, времето ще покаже. Но, че има съживяване в БСП е факт. Събрания се провеждат всяка седмица, червените оглеждат не само структурите си, а и отделни техни членове, за които има данни, че не работят присърце за партията, а демонстрират лек уклон към ПП ГЕРБ.