В редакцията на местния информационен сайт Керч.ФМ са постъпили обаждания от жители на Керч, които са съобщили, че в керченския металургичен техникум има хора с автомати. Във връзка със сигналите към техникума са били изпратени линейки, полиция, служители на министерството на извънредните ситуации.

Журналист на Керч.ФМ, който е пристигнал на мястото на произшествието, съобщава, че в техникума действително е имало взрив.

По първоначална версия експлозията се дължи на изтичане на газ.  Взривената сграда обаче не е била газифицирана. Това съобщава "Крыминформ" като се позовава на пресс-лужбата на ГУП РК "Крымгазсети". "Обектът не газифициран. Да се говори, че там е имало взрив на газ е неточно", са обявили от пресслужбата.

Има и пострадали. "Наистина много пострадали, товарят ги в линейките, 4-5 коли вече отпътуваха, върви линейка след линейка, много изпочупени стъкла", съобщава журналистът. "Нещо е станало в столовата. Там има хора с автомати", са казали местните жители.  

Към момента е известно, че линейките не достигат, за да се извозят пострадалите. В транспортирането на ранените е включен и общественият транспорт. На мястото са пристигнали и служители на аварийно-газовата служба.  

Носилки за ранените също не достигат. Хората са пренасяни на врати. Органите на реда разпитват очевидци. 

По информация на очевидци, която бе събрана от журналиста на Керч,ФМ, в техникума е извършен терористичен акт. Жена е разказала, че преди взрива в помещенията на техникума е имало стрелба. Някои казват, че неизвестни лица са започнали да ходят по кабинетите и да стрелят по учениците. Твърди се още, че неизвестен мъж е метнал бутилка през прозорец на столовата.

Също стана известно, че местните власти са разпоредили родителите да приберат децата си от детските градини и училищата в района на инцидента. 

Лидерът на Крим Сергей Аксьонов вече е на мястото на инцидента. В сградата на колежа има и агенти на ФСБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ