Първият за сезона инцидент с авджия в региона вече е факт. Опитен ловец бе нападнат и нахапан от диво прасе по време на ловен излет, съобщава „Борба“.

Инцидентът се случил в Буйновци в неделя по обяд, но благодарение на бързата реакция на останалите стрелци в дружинката, 60-годишният мъж се отървал на косъм от освирепелия глиган. Колегите му по пушка транспортиралия пострадалия до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където веднага е поет от дежурния екип в спешно отделение. Приет е с кръвозагуба и 5 прободни и разкъсно контузни рани по тялото, които налагали оперативна обработка, а не обикновено зашиване. Интервенцията е извършена от мултидисциплинарен екип, в който участвали ортопедът д-р Бойко Ботев и коремния хирург д-р Иван Толеков.

Операцията е успешна, а ловджията е преместен в отделението по ортопедия, където ще се възстановява поне до края на седмицата.

Подобен инцидент не се бе случвал в региона от 7 години, когато друг авджия бе ранен също от глиган. Тогава нещастния случай се разигра в Плаково, отново по време на ловен излет, но мъжът се размина само с леки рани, зашити от фелдшера във Велчево. Две седмици преди това друг авджия се самонарани, като сам простреля ръката си.