По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма данни български граждани да са били на борда на самолет Boeing 737-300 на авиокомпания ALK Airlines, с регистрация LZ-MVK, който попада в силна турбуленция на 16 юни 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Оттам уточняват, че служители на посолството ни в Швейцария са в контакт с местните власти по случая. Самолетът е изпълнявал полет от Прищина (Косово) до Базел (Швейцария). Кацнал е успешно на летище Базел, а след кацането на пътниците е оказана помощ от летищните власти.

Припомняме, че самолет Боинг 737-300 на регистрираната в България авиокомпания ALK Airlines е попаднал в силна турбуленция. Машината с регистрация LZ-MVK, със 121 пътници на борда, е изпълнявала полет от Прищина (Косово) за Швейцария. Инцидентът е станал над Северен Тирол, докато самолетът се опитвал да заобиколи гръмотевична буря, 30 минути преди приземяването на летището в Базел.

Самолетът се е приземил благополучно в Базел, един пътник, който е бил в тоалетната, е леко пострадал. След два часа и половина престой на земята Боингът е поел по обратния курс.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ