Братът на големия футболист на България Пламен Гетов – Иван Цветанов Гетов –Тигана, е открит мъртъв по-миналата вечер в хотел срещу сладкарница „Казабланка” на пъпа на Варна, съобщи afera.bg. Първоначално от полицията отказаха коментар, докато не излязат резултатите от аутопсията. Днес Иван Гетов е бил погребан. Изводите на съдебните медици сочат мозъчен удар, нямало данни за насилствена смърт.
Иван наел стая, но не излязъл от нея 2 дни. Това събудило подозрения и полицаи разбили вратата. Вътре те намерили безжизненото му тяло.
49-годишният Пламен Гетов веднага пристигнал от Плевен във Варна, откъдето са братята. Иван е по-големият. Той е работил преди години като таксиметров шофьор. Има един син, който е въртял бизнес в Испания.
По информация от близки до семейството майката на Гетови си е в Плевен и още не са й казали за трагедията, щадели я заради възрастта и здравето й.
Мястото, където Иван Гетов е намерил смъртта си, е известно като свърталище на проститутки. Полицаите не са открили жрицата, с която се предполага, че е бил мъжът. Имало е първоначална версия, че е бил убит от нея, а като втора версия - от сводника й. Щателният преглед обаче, както и аутопсията категорично доказали, че става дума за естествена смърт.
Според фирмения регистър на Гетов и на съдружника му Йордан Йорданов се води фирмата "Вандан", която е в бизнеса с развлекателни услуги. /БЛИЦ