Пътник в бързия нощен влак № 2626 Шумен-София едва се размина със смъртта след инцидент в спално купе. Горното легло , с човек на него, се откъсна от поддържащите го планки и се стовари с цялата си тежест върху спящия по-долу възрастен мъж, съобщава в. "Труд".

Това се случи в събота срещу неделя около 1 часа през нощта.
"Още не мога да повярвам, че не убих невинния ми съквартирант , върху когото паднах! Искам отново да му се извиня, нищо че нямам никаква вина за случилото се" - каза композиторът Владимир Джамбазов /54/, който пътувал за столицата. И припомни потресаващата история.
Както сладко си дремел в кабина 10 на вагон 31, а отдолу се носело похъркването на пенсионера, се чул пукот. Изведнъж леглото на композитора се разклатило, откачило се от вътрешната си страна и се стоварило заедно с него върху нищо неподозиращата жертва. Джамбазов само усетил как гърба му замита мрежичките за багаж. И замръзнал от ужас, разбирайки какво всъщност е станало. Отдъхнал, когато доловил стон. "Оле, уби ме!" Значи не съм премазал дядото , била първата му мисъл. Едва измъкнал собственото си тяло от потрошените чаркове и започнал да дърпа стареца. Някой повикал шафнера. БДЖ служгителят изблещил очи и замлъкнал: "Спокойно почвам изкуствено дишане на дядото..."
За щастие старият човек се окопитил и взел да обяснява, че е само натъртен. В суматохата сънливи пътници искали да разберат какво става и всички вкупом започнали да викат, че БДЖ трябва да бъдат съдени. 
 На сутринта пострадалият дядо се обърнал към спътника и казал: "Май оживяхме, а.."
Въпрекия тежкия инцидент Джамбазов пак си купил билет за влака , този път от София за Шумен. За да присъства на премиерата на детска театрална постановка по негова музика . Но на всички напомня, че БДЖ всъщност значело "Бягай докато си Жив".
БДЖ се извини за инцидента. Вагонът бил 26 години, но ремонтиран преди месец. /БЛИЦ