Възрастен и опитен ловец загина при излет за диви патици край река Дунав. Мъжът се е удавил при опит да извади от реката отстреляна птица, съобщиха от Ловното сдружение в Лом.
73-годишният Тошко Илиев отишъл в сряда сутринта на лов за диви гъски и патици в района на помпената станция до крайдунавския град. Ловецът свалил няколко зеленоглави патици, но последната от тях паднала върху леда в Дунав. Мъжът тръгнал да я вземе, но ледената кора се счупила и той пропаднал в реката. Студът, дебелата шуба и ботушите попречили на ловеца да изплува, пише "Труд". 

След като до обед мъжът не се върнал, синът му го потърсил и в ранния следобед открил трупа му в реката. Водолази от Монтана извадили тялото от Дунав. Синът на загиналия ловец – д-р Виталий Илиев, е зам.-директор на болницата в Лом и също е ловец.
През последните седмици заради студа и снега голямата река е пълна с птичи ята, а сутрин и вечер небето почернява от ятата им. Много ловци дебнат прелета край реката и се хвалят с добра слука.

Влизането във водоеми по леда обаче е изключително опасно, отстреляните птици се прибират с куче или въдици, коментираха опитни стрелци.