Повече от четири часа при снеговалеж, вятър и температура минус 12 градуса планинските спасители са търсели 29-годишният мъж, загубил се в района на хижа "Тръстеная" и Западна Стара планина. Младият мъж изостанал от група, с която тръгнал на свечеряване от хижата.

Намерен е жив и здрав, като сам е установил контакт с негов познат, включил се в издирването на спасителите, съобщава Дарик. 

Загубилият се е бил с група на еднодневен поход в района. Към 18.30 ч. тръгнали от хижа Тръстеная в посока село Лакатник, като преходът е приблизително 2 часа. Към 19.30 ч. приятелите на момчето установили, че го няма и се върнали да го търсят.
 
Малко след това се обадили на планинските спасители, които по същото време по случайност били в хижата, заедно с туристи от местното туристическо дружество. След подаването на локален сигнал към ПСС-отряд Лакатник, решение за провеждане на акция е взето незабавно. Сигнал към телефон 112 за установяване на фактическите обстоятелства е подаден също от планинските спасители.

Петима членове на отряда и доброволци претърсват района в продължение на шест часа при сурови зимни условия. В 2.15 ч. с изгубилия се е осъществена връзка и той е открит в състояние на лека дезориентация и с леки измръзвания.