Мъжът ми се намира в болница, състоянието му е малко по-добро, отколкото когато го видях тук, но все още има травми, за които ще му трябва време да се възстанови. Това каза съпругата на Пламен Михов, който бе зверски пребит от Илтер Асанов, по прякор Шалтера в телевизионно интервю.


"Шокът беше изключително голям, виждай го в кръв. От носа му течеше кръв, беше посинен, имаше охлузни рани. Беше под напрежение след всичко, което е преживял. Видях и куршумите на земята.", спомня си жената.

Братът на пострадалия - Мирослав Михов посочи, че Пламен не е агресивен шофьор и това може да много лесно да се докаже, тъй като той няма никакви наказания.

"Това изблъскване от колата, побой не може да се разглежда като хулиганство, този побой е брутално посегателство срещу личността и живота на брат ми. Добрич е малък град, останал е почти на половина в последните години. Този човек (Шалтера - бел. ред.) вилнее в последните години, има богато криминално минало. Известен е в града с агресивното си поведение. Предполагам много хора са погледнали в профила му, има много видеа с агресивно поведение, висока скорост", разказва още Михов.

Фейсбук профила на Асанов вече е изтрит, но от своя страна съпругата на Пламен е направила специална страница в подкрепа на мъжа ѝ. 

"Смятам, че много хора се страхуват в България днес. Страхуват се да излезнат с лицето си и да се борят за справедливост, за да не стане по-зле. Аз не виждам колко по-зле може да стане, ако всеки ден остават тези хора, които правят предпоставки и за смъртни случаи", коментира тя и допълва.

"Това не е сблъсък между двама шофьори, които не са се разбрали. Това е с сблъсък между 2 вселени, между 2 държави", коментира още тя.

"Очаквам справедливост - чиста, бърза от най-високо ниво, брат ми я заслужава", завърши Мирослав Михов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!