Момченце пропадна от пързалка на детска площадка в София и получи сериозни наранявания. Майки от район "Изгрев" подадоха сигнал за инцидента. Родители настояват за спешна инспекция на детските площадки.

"Симеон беше почти заклан на тази пързалка на тази площадка", разказа в сутрешния блок на Нова телевизия майката на детето Саша Диманова.

Детето е увиснало между две дъски, а опасната ламарина се намира точно до дупката. Тази ламарина е сцепила брадичката на детето, то има няколко шева вътре в устата и на брадичката. 

"Той пропадна през дупка на пързалката. Видях как в един момент детето висеше на главата си от височина близо два метра. Поряза си брадичката на необезопасена в съседство ламарина”, каза майката.

"Децата ни играят всеки ден на тази площадка. Тя е една от хубавите площадки в района, която беше създадена преди 5-6 години. Но не изглежда сякаш да е поддържана от общината", подчерта друга майка, живееща в квартала.

На територията на район "Изгрев" има 93 площадки, от които само 11 са годни за употреба. Районният кмет обеща още в понеделник да започне обследване на детските площадки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук