Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново се разследват причините за възникналия днес пожар в двуетажна къща в село Камен, община Стражица. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.
След подаден сигнал около 06.11 часа в село Камен е пристигнал противопожарен автомобил и е започнало гасене на пожара. Към момента на пожара в къщата са се намирали лицата В. М. на 76 години, съпругата му С. М. на 75 години и дъщеря им С. М. на 54 години.

Разразилият се пожар е унищожил почти напълно вторият етаж на къщата, който се е срутил върху първия етаж. Огледът на местопроизшествието е започнал след приключване на пожарогасителните мероприятия.

Открити са останки от два трупа. Към момента огледът продължава. Разпитани са свидетели-очевидци, които първи са пристигнали на мястото.

Предстои назначаването на медицинска експертиза на труп, за установяване самоличността на намерените човешки останки, пожаротехническа експертиза и други експертни изследвания, съобразно развитието на разследването.

Към момента няма данни за умишлен палеж.